Західно-Український Автомобільний Дім

Офіційний дилер Mercedes-Benz

Західно-Український Автомобільний Дім

Офіційний дилер Mercedes-Benz

Майбутнє електричної мобільності починається зараз: старт продажів EQS

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал» (Корпорація УкрАВТО) повідомляє про старт продажів EQS – нова модель доступна до замовлення в офіційній дилерській мережі компанії.

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні, компания «АвтоКапітал» (Корпорація УкрАВТО) повідомляє про старт продажів EQS – нова модель доступна до замовлення в офіційній дилерській мережі компанії.

Від сьогоднішнього дня доступні до замовлення дві модифікації першого повністю електричного розкішного седана: EQS 450+ потужністю 245 кВт (комбіноване споживання електроенергії NEDC: 16,2-18,9 кВт·год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км) та EQS 580 4MATIC потужністю 385 кВт (комбіноване споживання електроенергії NEDC: 17,6-19,6 кВт·год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км) за ціною від 89 350 євро і 113 565 євро відповідно.

EQS – перша модель, заснована на модульній архітектурі для електромобілів класу «люкс» і представницького класу, абсолютно по-новому поєднує в собі технології, дизайн, функціональність і можливості підключення. Філософія дизайну «Чуттєвої чіткості» у поєднанні із «Прогресивною розкішшю» відображається у витончених скульптурних поверхнях, в редукції стиків і в органічних, «безшовних» (Seamless Design) переходах.

Ексклюзивна модель Edition 1 на старті продажів

Протягом обмеженого періоду новий EQS також пропонується у версії Edition 1 (опція). В основі комплектації спецверсії – ретельно підібрані один до одного елементи екстер'єру та інтер'єру. Лінія виконання AMG Line і 21-дюймові колеса надають автомобілю спортивний характер. Особливості інтер'єру включають колірні рішення, доступні тільки для Edition 1, та функції підвищеного комфорту.

Основні характеристики екстер'єру Edition 1:

  • Дизайн AMG Line
  • Лакофарбове покриття «металік» у кольорі «Чорний обсидіан»
  • Панорамний зсувний люк
  • Багатоспицеві легкосплавні диски AMG діаметром 53,3 см (21")
  • Глянцевий шильдик з надписом "Edition 1" зліва і справа у трикутниках вікон перед зовнішніми дзеркалами

Основні характеристики інтер'єру Edition 1:

  • Оббивка designo зі шкіри наппа кольору сірий «Нева»/«Біскайський синій»
  • Комфортні сидіння із 4-позиційною поперековою підтримкою та комфортною підсвіткою
  • Мультиконтурні сидіння для водія та переднього пасажира
  • Верхня частина панелі приладів та обробка бортової кромки з імітацією шкіри наппа у кольорі «Синій рефлекс»
  • Декоративні елементи з деревини горіхового дерева з пористою структурою в палубному стилі
  • Дизайнерські замки ременів безпеки спереду та ззаду
  • Килимки з написом «Edition 1» та окантовкою кольору «Синій рефлекс»
  • Накладки порогів з підсвіткою напису «Edition 1» білого кольору

Ще більш інтелектуальні технології: основні додаткові опції

Функція підрулювання коліс заднього моста з кутом повороту до 4,5°, що застосовується серійно, сприяє підсиленню враження від маневреності та динамічності автомобіля EQS. Також досутпний до замовлення альтернативний варіант з можливістю повороту задніх коліс на кут до 10° (за додаткову плату). Завдяки цьому діаметр розвороту автомобіля EQS, що нараховує в довжину більше п'яти метрів, зменшиться до 10,9 м.

Абсолютною родзинкою оснащення інтер'єру є MBUX Hyperscreen (у базовій комплектації для EQS 580 4MATIC, опція для EQS 450+). Цей великий вигнутий дисплейний модуль простягається майже на всю ширину салону, від однієї до іншої передньої стійки кузова. Три дисплея під загальним зовнішнім склом візуально зливаються у єдину площину. Свою зону індикації і керування формує для водія OLED-дисплей із діагоналлю 12,3 дюйма. Доступність розважальних функцій на ньому під час водіння визначається виключно місцевими стандартами.

Оснащуючи автомобіль EQS системою ENERGIZING AIR CONTROL PLUS (опція), Mercedes-Benz підходить до теми якості повітря максимально комплексно. Ця система спирається на чотири стовпи: фільтрація, датчики, концепція індикації та кондиціонування повітря. HEPA-фільтр (High Efficiency Particulate Air = високоефективний фільтр очищення повітря) з дуже високим ступенем фільтрації очищує повітря, що надходить ззовні, від дрібного пилу, найдрібніших частинок, пилку та інших речовин.

Завдяки покриттю з активованого вугілля в повітрі, що потрапляє в салон, знижується вміст діоксиду сірки та оксидів азоту, а також усуваються запахи. Даний HEPA-фільтр пройшов сертифікацію «OFI CERT» ZG 250-1 по відношенню до вірусів і бактерій. Система попереднього кондиціонування дозволяє очистити повітря в салоні ще до посадки в нього. Крім того, значення вмісту дрібного пилу як зовні, так і всередині автомобіля відображаються в системі MBUX. Детально про них можна дізнатися в спеціальному меню, присвяченому якості повітря. За низької якості зовнішнього повітря система може порадити підняти бічні скла і закрити зсувну панель даху.

Завдяки цілісному підходу до формування звучання, зміна парадигми в EQS – тобто перехід від двигуна внутрішнього згоряння до електромобіля – є акустично відчутним. Різні звукові ландшафти дозволяють індивідуально налаштовувати акустику в салоні. У поєднанні з акустичною системою об'ємного звучання Burmester® (опція) автомобіль EQS вже має у своєму розпорядженні два звукових ландшафти: Silver Waves (Сріблясті хвилі) і Vivid Flux (Яскравий потік). Їх можна обирати як звукові ефекти на центральному дисплеї, а також відключати. В межах обраного звукового ландшафту діє також інтерактивний звук водіння, відтворюваний в салоні через динаміки акустичної системи. Аудіосистема об'ємного звучання Burmester® складається з 15 динаміків і забезпечує вихідну потужність у 710 Вт.

Зручність комплектації: основні пакети

Пакет Advanced (опція) включає в себе набір асистентів безпеки Active Distance Assist DISTRONIC, Active Lane Keeping Assist and Blind Spot Assist. Серед інших компонентів – навігаційна система MBUX, накладки на пороги з підсвічуванням з написом «Mercedes-Benz» та речовий відсік під центральною консоллю.

Пакет Advanced Plus (опція) на додаток до вищевказаного пакету включає також набір асистентів безпеки Driving Assistance Plus, паркувальний пакет з камерою огляду 360 ° і DIGITAL LIGHT. Революційна технологія фар DIGITAL LIGHT має світловий модуль з трьома надпотужними світлодіодами в кожній фарі, світло яких переломлюється і направляється 1,3 мільйонами мікродзеркал. Крім того, доступні дві нові функції: EQS може вказувати на початок зміни смуги руху і попереджати або давати вказівки по напрямку, якщо система утримання смуги руху або система контролю сліпих зон виявляють небезпеку.

Пакет Premium (опція) піднімає EQS на ще вищий рівень оснащення. Деталі обладнання на додаток до вмісту пакетів Advanced і Advanced Plus включають панорамний зсувний люк, систему об'ємного звучання Burmester®, проекційний дисплей і автоматичний клімат-контроль THERMOTRONIC.

Ключові технічні характеристики:

EQS 450+

EQS 580 4MATIC

Привід

Задній

Повний

Електродвигун(-и)-генератор(и)

Тип

Електродвигун(-и)-генератор(и) зі збудженням від постійних магнітів (PSM)

Макс. потужність силової установки

кВт

245

385

Макс. крутний момент на виході коробки передач

Н·м

568

855

Потужність зарядки постійним струмом макс.

кВт

200

200

Час зарядки від станції швидкої зарядки (постійним струмом)

хв

31

31

Розгін від 0 до 100 км/год

с

6.2

4.3

Максимальна швидкість [1]

км/год

210

210

Витрата у змішаному циклі (згідно WLTP)

кВт⋅год/100 км

15.6-19.8

18.4-21.2

Викиди CO₂ (згідно WLTP)

г/км

0

0

Витрата у змішаному циклі (згідно NEFZ)

кВт⋅год/100 км

16.2-18.9

17.6-19.6

Викиди CO₂ (згідно NEFZ)

г/км

0

0

Вартість, від (за курсом НБУ 31,3617 станом на 11.08.2021)

Євро

Грн*

89,350

2 802 167,9

113,565

3 561 591,46

[1] Обмежено електронікою