Західно-Український Автомобільний Дім

Офіційний дилер Mercedes-Benz

Західно-Український Автомобільний Дім

Офіційний дилер Mercedes-Benz

Новий EQB: електромобільність у сімейному форматі.

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні (Корпорація УкрАВТО) повідомляє про світову прем'єру абсолютно нової, повністю електричної моделі Mercedes-EQ.

Третя прем’єра повністю електричного автомобіля у 2021 році
Після гучних презентацій компактного кросовера EQA та представницького седана люкс-класу EQS, черга за EQB – 18 квітня нова модель кросовера дебютувала на автосалоні у Шанхаї. Потужний та ефективний електричний привід, розумна система рекуперації енергії та інтелектуальна навігація за допомогою Electric Intelligence – це лише деякі характеристики, які пов’язують його з EQA.

Витрата електроенергії у змішаному циклі у моделі EQB 350 4MATIC в Європі, згідно з NEDC: 16,2 кВт·год/100 км; рівень викидів CO2 у змішаному циклі: 0 г/км, запас ходу — 478 км; згідно з WLTP: витрата електроенергії в змішаному циклі: 19,2 кВт·год/100 км; рівень викидів CO2 у змішаному циклі: 0 г/км, запас ходу — 419 км. Виробництво новинки для європейських ринків буде запущено вже цього року, а в Україні EQB з’явиться у першому півріччі 2022 року.


Клас компактних автомобілів стає дедалі електрифікованим
EQB стане першим повністю електричним серійним автомобілем, виготовленим на угорському заводі у Кечкеметі. До цього часу з конвеєра цього заводу сходили плагін-гібридні моделі CLA і CLA Shooting Brake.

Плагін-гібрид A-Класу у майбутньому також виготовлятиметься в Кечкеметі — на додаток до німецького заводу Mercedes-Benz у Раштаті, де виробляється EQA. У цьому році Mercedes-Benz Cars стрімко просуває процес електрифікації. Загалом разом з EQA, EQB, EQS та електричним бізнес-седаном EQE буде представлено чотири нові моделі від бренду Mercedes-EQ.

Сімейство плагін-гібридів Mercedes-Benz, яке на цей момент складається з понад 20 модифікацій, оновиться електрифікованими моделями C-Класу і S-Класу. У 2021 році Mercedes-Benz Cars планує збільшити частку плагін-гібридів і повністю електричних автомобілів приблизно до 13%.

Простір для семи осіб
Новий EQB (довжина/ширина/висота: 4684/1834 /1667 мм) поповнює сімейство успішних компактних автомобілів Mercedes та є тісно пов’язаним, зокрема, із двома моделями: EQA, з якою в них спільна вдосконалена технологія приводу, і компактним кросовером GLB. Звідси й довга колісна база (2829 міліметрів), просторий і багатофункціональний салон, і третій ряд сидінь із двома додатковими індивідуальними сидіннями.

Як семимісний автомобіль (опція) новий EQB пропонує простір для багатьох сімейних комбінацій і широкого спектра транспортних потреб, завдяки чому посідає виняткове місце серед інших електрокарів. Два сидіння на третьому ряді розраховані на комфортне використання людьми зростом не більше 1,65 метра. Крім того, на них можна встановити дитячі крісла.

Новий EQB пропонує максимальний об’єм багажника 1710 літрів2 завдяки довгій колісній базі від моделі GLB. Нахил спинки сидіння на другому ряді за замовчуванням регулюється в кілька етапів. Також цей ряд можна опційно регулювати за довжиною в діапазоні 140 міліметрів.

Широкий вибір для клієнтів
Лінійка модифікацій EQB буде представлена кількома моделями з переднім та повним приводом, різною номінальною потужністю — в деяких з них вона перевищуватиме 200 кВт, а також акумуляторною батареєю з корисною енергомісткістю від 66,5 кВт·год. Також планується випуск версії зі значно збільшеним запасом ходу.


Естетика електричного дизайну
Зовнішній вигляд EQB відображає прогресивну розкіш суббренду Mercedes-EQ в яскравій і характерній манері – як і у всіх EQ у нього типова чорна решітка радіатора із зіркою у центрі. Ще однією характерною рисою дизайну повністю електричних автомобілів Mercedes-EQ є суцільна світлодіодна смуга спереду та ззаду. Горизонтальна оптоволоконна смуга з’єднує світлодіодні фари, забезпечуючи безпомилкову впізнаваність моделі як вдень, так і вночі. Блакитні елементи у фарах підсилюють фірмовий зовнішній вигляд Mercedes-EQ.

Номерний знак розташовується на бампері, що надає дверям багажника особливої форми, а рейлінги на даху підкреслюють широкі функціональні можливості нового EQB. Ексклюзивними для цієї моделі є легкосплавні колісні диски у дво- або триколірному виконанні діаметром до 20 дюймів, у деяких випадках з декоративним оздобленням кольору рожевого золота або синього кольору.

Стильний характер інтер’єру підкреслюють трубчасті елементи, що імітують алюміній. В залежності від лінії виконання та комплектації декоративна вставка із підсвічуванням і декоративні елементи кольору рожевого золота на вентиляційних дефлекторах, сидіннях та ключах автомобіля підкреслюють «електричний» характер інтер’єру EQB. Керування широкоекранною панеллю приладів здійснюється за допомогою системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Низький аеродинамічний опір означає високу енергоефективність, що особливо важливо для електромобілів. Виміри, проведені в аеродинамічній трубі, показали коефіцієнт аеродинамічного опору зі значенням Cd від 0,28. Найважливіші складові підвищення аеродинамічних характеристик включають повністю закриту систему управління охолодженим повітрям, аеродинамічно ефективні передній і задній бампери, пласке, практично повністю закрите днище, спеціально сконструйовані колеса для зменшення аеродинамічного опору і адаптовані передні й задні спойлери.


Провідна технологія заряджання та екологічно чиста енергія
Як вдома, так і на громадських зарядних станціях EQB можна зручно заряджати змінним струмом (AC) із зарядною потужністю до 11 кВт за допомогою бортового зарядного пристрою. Час, необхідний для повного заряджання, залежить від доступної інфраструктури й обладнання автомобіля, призначеного для використання в конкретній країні.

Заряджання від зарядної станції Mercedes-Benz Wallbox відбувається значно швидше, ніж від побутової розетки. В залежності від рівня заряду і температури високовольтної акумуляторної батареї EQB заряджається на відповідній зарядній станції з максимальною потужністю до 100 кВт. Час заряджання від 10 до 80 відсотків складає трохи більше 30 хвилин. Для заряджання змінним і постійним струмом в Європі EQB за замовчуванням оснащується роз’ємом CCS (комбіновані системи заряджання) з правого боку.

Підтримка водія та високий рівень безпеки
У EQB передбачені інтелектуальні системи безпеки: активна система контролю смуги руху й активна система екстреного гальмування встановлюються як стандартне обладнання. Остання в багатьох критичних ситуаціях може запобігти зіткненню або зменшити наслідки завдяки автономному гальмуванню. Система також здатна гальмувати перед нерухомими автомобілями та пішоходами, що переходять вулицю, у межах дозволеної швидкості руху в міських умовах.

Розширений пакет систем активної безпеки включають, наприклад, функцію маневрування, функцію попередження під час виходу із автомобіля, що інформує водія про наближення ззаду велосипедистів або транспортних засобів, а також функція попередження в разі виявлення пішоходів поруч із пішохідними переходами.

EQB – справжній Mercedes, коли йдеться про пасивну безпеку. Під час проєктування автомобіля на базі міцної конструкції кузова GLB, кузов EQB було адаптовано до особливих вимог, що стосуються електрокара. Акумуляторна батарея розташована всередині рами, зроблена із секцій, що виготовлені методом пресування. Вона бере на себе конструктивну функцію, яку раніше виконували поперечні балки під підлогою.

Захисний кожух акумуляторної батареї в передній частині акумулятора здатний запобігти пошкодженню пристрою накопичення енергії від проникнення сторонніх предметів. Безумовно, EQB пройшов традиційну розширену програму краш-тестів. Крім того, було застосовано суворі вимоги до акумуляторної батареї та усіх компонентів, якими проходить електричний струм.